Корупціонери та місцеві феодали залишаться у владі без нового закону про вибори | Реанімаційний Пакет Реформ

19 травня о 9:00 біля стін будівлі під куполами (вул. Грушевського, 5) активісти Реанімаційного Пакету Реформ продемонструють, хто прийде до влади у результаті місцевих виборів, якщо депутати Верховної Ради України не проголосують за новий Закон про місцеві вибори. Активісти покажуть громадськості та ЗМІ опечатані урни з бюлетенями з потенційними результатами місцевих виборів: корупціонери, сепаратисти, гречкосії, місцеві феодали можуть посилити свій вплив на місцеві ради, у разі якщо жовтневе волевиявлення відбудеться за старими правилами.

Спікерами на акції виступлять:

Євген Радченко, МГО “Інтерньюз-Україна”, виборча група РПР;

Денис Ковриженко, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES), виборча група РПР;

Андрій Круглашов, Громадський Рух «ЧЕСНО»

Згідно з Коаліційною Угодою, нове виборче законодавство має бути ухвалене протягом першого кварталу 2015 року, зокрема мова йде про суттєву зміну законодавства про місцеві вибори до 1 липня. Передбачається, зокрема, запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками для проведення місцевих виборів міських і обласних рад та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості.

 

Наразі Раді залишилось лише 10 повних робочих днів для прийняття цього документу. Утім нового законопроекту досі не внесено на розгляд! Проводити місцеві вибори за старою виборчою системою без суттєвих змін – є нехтуванням вимог революції гідності! Адже за діючими правилами перемогу можуть отримати вкотре недобросовісні кандидати, зокрема, ті, які використовують адміністративний ресурс, маніпулятори, гречкосії, місцеві феодали, екс-регіонали та навіть сепаратисти.