Запровадження обов’язкового обліку споживання тепла та води в житлово-комунальній сфері як основа енергетичної незалежності. Анонс | Реанімаційний Пакет Реформ

18 червня о 9:00 в Українському Кризовому Медіа Центра, за адресою вул. Хрещатик, 2, відбудеться прес-конференція «Запровадження розрахунку за опалення і водоспоживання на основі комерційного та індивідуального обліку» за участі РПР, Національного екологічного центру України за сприяння Групи підтримки України від ЄС.

Метою конференції започаткувати діалог експертного середовища з політиками та державними службовцями щодо запровадження обов’язкового обліку споживання тепла та води в житлово-комунальній сфері. На заході українські та міжнародні експерти пояснять для чого потрібно вести облік води та газу на всіх етапах, зокрема для чого ставити лічильник всюди, де це потрібно. Варто пам’ятати, що лічильник – основа енергетичної незалежності: маєш лічильник, знаєш за що платиш і можеш планувати свої витрати і заходи з енергозбереження та енергоефективності.У результаті конференції організатори очікують дійти до узгодженої позиції більшості зацікавлених сторін стосовно державної політики із забезпечення 100% обліку споживачами теплопостачання та водопостачання, з врахуванням кращого досвіду Європейських країн щодо індивідуального обліку.

Програма заходу