Експерти, громадські діячі та журналісти запитають в політиків про готовність підтримати реформу виборчого законодавства | Реанімаційний Пакет Реформ

7 серпня о 11:30 в інформагенції УНІАН, громадські організації зроблять публічну заяву щодо процесу підготовки змін до Закону України “Про вибори народних депутатів України”, спрямованих на забезпечення проведення позачергових парламентських виборів. Експерти з виборчого законодавства, які представляють громадські організації “Інтерньюз-Україна”, Комітет виборців України, Громадянська мережа ОПОРА, Рух ЧЕСНО, Український незалежний центр політичних досліджень. Першою і найважливішою умовою успішного проведення дочасних виборів до Верховної Ради, яка дасть якісне оновлення Парламенту, експерти вважають проведення виборів за пропорційною виборчою системою у багатомандатних виборчих округах з голосуванням за відкриті списки кандидатів у народні депутати України, за якої виборці матимуть можливість голосувати за конкретного кандидата у депутати. Також експертами представлять ряд інших вимог, які дозволять кардинально змінити якість виборчого процесу і як наслідок, формування роботи оновленого Парламенту після перевиборів.

Після прес-конференції представники експертних кіл, громадські діячі та журналісти відвідають офіси трьох парламентських партій, які ще недавно входили в коаліцію, та Адміністрацію Президента. Очільники Батьківщини, Свободи та УДАРу, а також Президент України неодноразово заявляли про те що перевибори до Верховної Ради повинні відбутися за відкритими списками. Під пильним наглядом об’єктивів камер ЗМІ, представники громадськості попросять прийняти звернення експертів та пообіцяти винести на голосування зміни до виборчого законодавства вже наступного сесійного тижня. В кожному офісі пройде без плакатна акція, не будуть використовуватись звукопідсилююче обладнання, мегафони, шини та коктейлі.

Маршрут експертів, громадських діячів та представників ЗМІ буде наступним:

12:30 Інформагенція УНІАН;

13:00 Офіс ВО «Батьківщина»;

14:00 Офіс Партії УДАР;

15:00 Офіс ВО Свобода;

16:00 Адміністрація Президента України.

Для всіх учасників поїздки, організатори забезпечать трансфер (просимо журналістів попередньо повідомити про потребу транспорту та акредитуватися за телефоном 0966095976 – Андрій Андрушків).