Реанімаційний Пакет Реформ залишається громадською ініціативою | Реанімаційний Пакет Реформ

Реанімаційний Пакет Реформ залишається громадською ініціативою попри те, що деякі її експерти вирішили балотуватися до Верховної Ради. Коаліція РПР наголошує, що не підтримує жодну політичну силу на дочасних парламентських виборах, водночас буде проводити політичний діалог з усіма учасниками перегонів з вимогою включення пропозицій експертів РПР в партійні програми.

Днями було оголошено, що деякі експерти РПР візьмуть участь в дочасних виборах, зокрема у списках політичних партій «Об’єднання «Самопоміч» та «Громадянська позиція».

Ініціатива Реанімаційний Пакет Реформ вітає готовність окремих експертів та активістів іти в парламент та робити зміни зсередини. Ми сподіваємося, що нові обличчя принесуть нову якість в українську політику.

Реанімаціний Пакет Реформ зазначає, що всі експерти, які вирішили балотуватися до Верховної Ради, оголосили про вихід з Координаційної Ради РПР. Наразі РПР об’єднує більш ніж 300 експертів та 50 громадських організацій та рухів, які будуть надалі працювати для розробки, адвокації та лобіювання нагальних реформ.

Ціль РПР на дочасних виборах – створити конкуренцію серед політичних партій навколо реформаторських ідей, а не популістських гасел.

Реанімаційний пакет реформ – громадська ініціатива, що виникла взимку 2014 року на Майдані з прагнення перетворити протестну енергію громадян на творчу – реформаторську. Навколо ініціативи об’єдналися близько 300 експертів, громадських активістів та експертів з різних сфер. Завдяки активному громадському тиску та синергії в діях експертних та активістських середовищ, вдалося досягти ухвалення дванадцяти надзвичайно важливих «реанімаційних» законів.  Завдання Реанімаційного Пакету Реформ – розробляти реформаторські законопроекти, добиватися їхнього ухвалення, популяризовувати ухвалені реформи. Експерти РПР співпрацюють із народними депутатами міжфракційного об’єднання “Платформа реформ» та з членами уряду через Центр підтримки реформ підтримки реформ при Кабінеті міністрів.